AuthorkladitikΚατηγορια

Μεριδες1 Μεριδα
Προετ.10 minsΜαγειρ.25 minsΣυνολο35 mins

 250 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι (μέτριο)
 1 καρότο κομμένο σε κύβους
 ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
 ½ πορτοκαλί ή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
 1 κονσέρβα μικρή ανανά (σε χυμό ανανά) κομμένο σε κύβους
 2 κ.σ. κέτσαπ
 2 κ.σ. soy sauce
 1 κ.σ. μέλι
 λάδι για το τηγάνισμα
 αλάτι
 πιπέρι
 σησάμι για το γαρνίρισμα
 150 γρ. ρύζι μπασμάτι

1

Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα πιάτο.

2

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.

3

Προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.

4

Προσθέτουμε στο τηγάνι το χυμό ανανά από την κονσέρβα ανανά, τη soy sauce και την κέτσαπ και ανακατεύουμε.

5

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και παράλληλα αλατοπιπερώνουμε.

6

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον ανανά και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου να δέσει η σάλτσα.

7

Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

8

Σε ένα πιάτο σερβίρουμε ρύζι, από πάνω το κοτόπουλο με την γλυκόξινη σάλτσα και γαρνίρουμε με σησάμι.

Ingredients

 250 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι (μέτριο)
 1 καρότο κομμένο σε κύβους
 ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
 ½ πορτοκαλί ή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
 1 κονσέρβα μικρή ανανά (σε χυμό ανανά) κομμένο σε κύβους
 2 κ.σ. κέτσαπ
 2 κ.σ. soy sauce
 1 κ.σ. μέλι
 λάδι για το τηγάνισμα
 αλάτι
 πιπέρι
 σησάμι για το γαρνίρισμα
 150 γρ. ρύζι μπασμάτι

Directions

1

Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα πιάτο.

2

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.

3

Προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.

4

Προσθέτουμε στο τηγάνι το χυμό ανανά από την κονσέρβα ανανά, τη soy sauce και την κέτσαπ και ανακατεύουμε.

5

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και παράλληλα αλατοπιπερώνουμε.

6

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον ανανά και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου να δέσει η σάλτσα.

7

Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

8

Σε ένα πιάτο σερβίρουμε ρύζι, από πάνω το κοτόπουλο με την γλυκόξινη σάλτσα και γαρνίρουμε με σησάμι.

Γλυκόξινο κοτόπουλο
(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 5 =