Print Options:

Ρώσικη σαλάτα

Μεριδες6 ΜεριδεςΠροετ.20 minsΜαγειρ.30 minsΣυνολο50 mins

 2 μέτριες πατάτες
 2 παντζάρια
 3 καρότα
 ¼ κρεμμύδι κομμένο
 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
 1 πίκλα κομμένη σε κύβους
 ½ κούπα αρακάς
  κούπας οποιοδήποτε αλλαντικό της προτίμησής σας κομμένο σε κύβους
 2 αυγά βρασμένα
 ½ κούπα μαγιονέζα
 2 κ.σ. λευκό ξύδι
 Αλάτι
 Πιπέρι
1

Βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με κρύο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, 30 λεπτά για τις πατάτες και 20 λεπτά για τα καρότα. Τα παντζάρια τα βράζουμε για 20 λεπτά χωριστά. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν. Πετάμε το νερό, που χρησιμοποιήσαμε.

2

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα παντζάρια και τα καρότα, κόβουμε σε κύβους και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.

3

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αγγούρι, την πίκλα, τον αρακά, το ζαμπόν, τα αβγά, τη μαγιονέζα, το ξύδι.
Αλατοπιπερώνουμε και πάλι, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε.

4

Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

Nutrition Facts

Μεριδες 6