Print Options:

Ριζότο με πουρέ λωτού

Μεριδες4 ΜεριδεςΠροετ.5 minsΜαγειρ.35 minsΣυνολο40 mins

 ½ κούπα Ελαιόλαδο
 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 400 γρ. Ρύζι
 1 κ.σ. Ξύσμα Λεμόνι
 1 κούπα Λευκό κρασί
 1 λ. Ζωμός Κοτόπουλου
 50 γρ. Παρμεζάνα
 50 γρ. Βούτυρο
 1 κ. Λωτοί
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
Για τον πουρέ λωτού:
1

Ξεφλουδίζουμε τους λωτούς, τους κόβουμε σε τετράγωνα και τους βάζουμε στο φούρνο σε λαδόκολλά στους 160- 180°C για περίπου 20 λεπτά. Με ένα πιρούνι ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει. Μόλις το πιρούνι διαπερνά τη σάρκα, πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.

Για το ριζότο:
2

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με κρασί.

3

Σε φωτιά που διατηρεί το βρασμό χαμηλό, προσθέτουμε το ζωμό σε δόσεις.

4

Μόλις το ρύζι μαγειρευτεί, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον πουρέ λωτού, το ξύσμα από λεμόνι, την παρμεζάνα και το βούτυρο.

5

Σερβίρουμε με μια κουταλιά παρμεζάνα.

Nutrition Facts

Μεριδες 0