Print Options:

Πέστο σπανάκι

Μεριδες10 ΜεριδεςΠροετ.5 minsΜαγειρ.10 minsΣυνολο15 mins

Πέστο σπανάκι
 1 κ. φύλλα σπανάκι
 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
 1 μάτσο άνηθο
 100 ml ελαιόλαδο
 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
 αλάτι, πιπέρι
 έξτρα άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι
 κοπανισμένο κουκουνάρι ή φιλέ αμυγδάλου
 ντοματίνια ( προαιρετικά )
Για το σερβίρισμα sause φέτας
 300 γρ. φέτα
 300 ml κρέμα γάλακτος
 πιπέρι
1

1. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Στη συνέχεια, βάζουμε στο μούλτι το σπανάκι, το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, το λάδι, την τριμμένη παρμεζάνα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και τα πολτοποιούμε όλα μαζί. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό από τα ζυμαρικά που έχουμε ήδη βράσει.

2

2. Αφαιρούμε το μίγμα από το μούλτι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, κοπανισμένο κουκουνάρι ή φιλέ αμυγδάλου.

3

3. Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά μας. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγα ντοματίνια.

4

Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα ή με sauce φέτας.

Sauce φέτας
5

Βάζουμε στο μούλτι την φέτα, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι και τα πολτοποιούμε.

Nutrition Facts

Μεριδες 0