Print Options:

Κριθαρότο με γαρίδες

Μεριδες6 ΜεριδεςΠροετ.10 minsΜαγειρ.25 minsΣυνολο35 mins

 500 γρ. γαρίδες
 50 ml ελαιόλαδο
 1 καρότο (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
 1 κολοκύθι (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
 1 σκ. σκόρδο
 100 ml λευκό κρασί
 400 γρ. τριμμένες ντομάτες
 500 γρ. κριθαράκι
 λίγος μαϊντανός ψιλικομμένος
 1 ½ λ. bisque γαρίδας ή άλλος ζωμός
 αλάτι
 πιπέρι
1

Για το κριθαρότο με γαρίδες, καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα. Αφαιρούμε το έντερο της γαρίδας από τη ράχη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι. Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το σκόρδο σπασμένο.

2

Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.

3

Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και να κρατήσουμε μόνο το άρωμα του. Αφαιρούμε το σκόρδο. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις διατηρούμε ζεστές και σκεπασμένες στο πλάι.

4

Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.

5

Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.

6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε την ζεστή bisque γαρίδας (ή άλλο ζωμό). Κάθε φορά που το ζυμαρικό πίνει τον ζωμό, προσθέτουμε την επόμενη δόση. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά . Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.

Ξαναβάζουμε τις γαρίδες με τα ζουμιά τους στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τακτικά το κριθαρότο. Τέλος, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Nutrition Facts

Μεριδες 6