Print Options:

Αβοκάντο με scrabbled αυγά σε φρυγανισμένο ψωμί

Μεριδες4 ΜεριδεςΠροετ.10 minsΜαγειρ.10 minsΣυνολο20 mins

Για τα αυγά
 70 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
 4 αβγά
 1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 ½ ματσάκι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο + έξτρα για το σερβίρισμα
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για το ψωμί
 2 φέτες χωριάτικο ψωμί
 1 αβοκάντο
 3-4 σταγόνες χυμού lime
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για τα αυγά
1

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα χειρός. Όταν βράσει η κρέμα, ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι, και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά. Προσέχουμε να μην παραψήσουμε τα αβγά.

2

Τέλος, προσθέτουμε –εκτός φωτιάς– το βούτυρο και το σχοινόπρασο, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Για το ψωμί
3

Αφαιρούμε το κουκούτσι από το αβοκάντο.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρούμε τη σάρκα από το αβοκάντο.

4

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και το μοιράζουμε πάνω από τα αβγά με λίγο χυμό λάιμ, αλάτι, και πιπέρι.

5

Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμί και μοιράζουμε από πάνω τα αβγά.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Nutrition Facts

Μεριδες 0